Eerste sleutel woningen Struweelpad

Amersfoort, 31 maart 2022
Eerste sleutel woningen Struweelpad

 

Woensdag 30 maart ontving Dominique Rijntjes als eerste bewoner van het Struweelpad de
sleutel voor haar woning uit handen van Julia Lunter, asset manager bij woningcorporatie
Portaal. Op de plek van de voormalige bibliotheek aan de Engweg in Hoogland heeft aannemer van Wijnen een woongebouw gerealiseerd met 20 sociale huurwoningen. Het nieuwe adres is Struweelpad.

De appartementen zijn bedoeld voor 2- en 3-persoons huishoudens en zijn tussen de 45 en 65 vierkante meter groot. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en daarmee energiezuinig en gasloos, ook voor koken en verwarming. Het woongebouw ligt op een mooi locatie in het dorp Hoogland. Dicht bij een groot park en voorzieningen als winkels, restaurants en het zwembad.

Julia Lunter, Portaal: “Samen met de gemeente hebben we in de beginfase buurtbewoners betrokken bij
de bouwplannen. Dat heeft tot een aantal aanpassingen geleid. Zo is het gebouw minder hoog geworden, is er een andere oplossing voor het parkeren gekozen en is het aantal woningen iets afgenomen ten opzichte van het eerste plan. Amersfoort heeft er nu een mooi woongebouw bij. We hopen dat de nieuwe bewoners hier veel woonplezier zullen hebben. Over een aantal weken willen we nog een mooi openingsfeest voor ze organiseren.”

Dominique Rijntjes, nieuwe huurder: “Fijn dat ik in zo’n mooi appartement terecht kan. Ik woonde nog bij mijn ouders, dus ben blij dat ik voor deze woning in aanmerking kwam. Het is een mooie locatie, er komt nog behoorlijk wat groen om het gebouw heen en winkels zijn lekker dichtbij.”