Als u problemen ziet aankomen, kom gelijk in actie

Huurders hebben het moeilijk.

Eťn op de vijf huishoudens heeft moeite met rondkomen.

Eťn op de tien huishoudens dat recht heeft op huurtoeslag, vraagt die niet aan.

Als u moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, bent u niet alleen en er is misschien meer mogelijk dan u denkt ook als u werkt en/ of tijdelijk minder inkomen heeft.

Schroom niet, maar kom in actie.

 

Wat moet ik doen als ik de huur niet kan betalen?

U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de huur. Lukt dit niet, of ziet u problemen aankomen door bijvoorbeeld plotseling ernstig verlies van inkomen, wacht niet tot u in de problemen komt. Neem dan direct contact op met Portaal klantenservice. Zij zoeken met u naar een oplossing.

De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8 tot 17 uur, via telefoonnummer 088 – 767 82 25.† Met een vaste lijn belt u gratis via 0800 – 767 82 25.

Op de website van Portaal staat meer informatie over wat u kunt doen bij (dreigende) huurachterstand.

https://www.portaal.nl/ik-huur/huur-betalen/huurachterstand/

 

Toeslagen

Hebt u ook moeite om iedere maand rond te komen? Bekijk dan eens of u gebruik kunt maken van huurtoeslag en/of zorgtoeslag.

Of u voor huurtoeslag in aanmerking komt, hangt van uw inkomen en van uw huur af. Als u uw financiŽle gegevens bij de hand hebt kunt u ook een proefberekening maken.

Op www.toeslagen.nl kunt u alle informatie over de toeslagen vinden. Hebt u recht op toeslag? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan.

https://www.woonbond.nl/nieuws/115000-extra-huishoudens-aanmerking-huurtoeslag

Huur- en inkomensgrenzen in 2020 verruimd

 

Hebt u dit jaar een inkomensafhankelijke huurverhoging gehad en is uw inkomen gedaald? Kijk dan of u in aanmerking kunt komen voor huurverlaging.

Was uw belastbaar inkomen in 2018 meer dan Ä 41.056 en ligt uw inkomen nu onder deze grens? Dan kunt u bij Portaal huurverlaging aanvragen voor de laatste huurverhoging.

Was uw belastbaar inkomen in 2017 meer dan Ä 40.439 en in 2018 meer dan Ä 41.056? En ligt uw inkomen nu onder deze grens? Dan kunt u bij Portaal huurverlaging aanvragen voor de laatste twee huurverhogingen.

Meer daarover kunt u lezen op de website van het ministerie:

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverlaging

https://www.woonbond.nl/huurbevriezing-en-huurverlaging-2020

 

Speciale regelingen van de gemeente Amersfoort

Hebt u een laag inkomen? Misschien heeft u dan recht op extra geld of een regeling van de gemeente. Als inwoner van Amersfoort met een laag inkomen kunt u via www.amersfoort.nl/werk-en-uitkering controleren of u recht hebt op een bijzondere bijdrage. Dat kan bijvoorbeeld een bijdrage zijn om deel te nemen aan sport of cultuuractiviteiten voor volwassenen, een kledingcheque voor jongeren van 12 t/m 17 jaar of vergoedingen voor sport, hobby, de kosten voor een schoolreisje, huiswerkbegeleiding en schoolspullen voor uw kinderen.

Voor mensen in de bijstand heeft de gemeente Amersfoort nog meer bijzondere bijdragen: bijzondere bijstand, een individuele inkomenstoeslag, een vergoeding voor de wasmachine, koelkast, fornuis of stofzuiger, studietoeslag een gemeentelijke toeslag voor de vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang. Ook slim is het om te bekijken of u in aanmerking komt voor de kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

Als u wilt weten of u voor deze financiŽle ondersteuning in aanmerking komt? Dan kunt u het beste contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 033.

 

Laag inkomen, hoge zorgkosten? De gemeente betaalt mee aan je zorgpremie! Kijk snel voor meer informatie op zorgverzekering gemeente Amersfoort, als u wilt overstappen moet dit vůůr 31 december, wacht dus niet te lang!

Voor hulp en advies kan je terecht bij www.indebuurt033.nl

 

Ook als je werkt en/of tijdelijk minder inkomen hebt, kan je financiŽle hulp krijgen. Op geldcheck033.nl staat alle financiŽle hulp van ongeveer vijfentwintig Amersfoortse organisaties bij elkaar. Daar kunt u een financiŽle bijdrage, ondersteuning of advies aanvragen.

Je kan de mogelijkheden snel en anoniem bekijken via geldcheck033.nl