Soms hebben huurders het idee dat ze met hun vragen, wensen of klachten bij Portaal tegen een muur op lopen. Leden die er samen met Portaal niet uitkomen, kunnen bij Hestia terecht. Hestia bemiddelt en springt waar nodig voor haar leden in de bres.

voor bewoners

 

Hestia wil het liefst voorkomen dat het zover hoeft te komen.†
Hestia streeft ernaar dat klachten en problemen zo snel mogelijk door de huurder en Portaal samen worden opgelost. De inzet van Hestia is naast bemiddeling daarom gericht op het†beantwoorden van vragen, informeren over†rechten en plichten†en over het aanpakken van†klachten.

Naast reactief ook proactief voor huurders
Signalen van ongenoegen, problemen en klachten bij individuele bewoners in een complex bereiken Hestia vaak niet. Als Portaal deze klachten individueel afhandelt is er geen reden dit bij Hestia kenbaar te maken. Het gevolg is dat er geen (over)zicht is, of dat veel buren en medebewoners met vergelijkbare klachten rondlopen. Als medebewoners het al van elkaar weten, durven veel mensen niet aan de bel te trekken en te spreken namens een groep bewoners, of voelen er niets voor er alleen voor te gaan staan.

In 2009 is daarom naast re-actieve klachtenbemiddeling een start gemaakt met het actief opsporen van probleemsituaties in complexen en het voorkomen dat dit grote en ingewikkelde klachten worden.

Wat doet Hestia voor jou?†
Als individuele huurder kan je bij Hestia terecht voor:
– Informatie
– Bemiddeling bij het oplossen van klachten

Een groep huurders in een complex zonder bewonerscommissie kan bij Hestia terecht voor:
– Bemiddeling bij het oplossen van gezamenlijke klachten, en antwoord op gezamenlijke vragen, zoals bijvoorbeeld over de servicekosten
– Hulp bij het opzetten van een (tijdelijke) bewonerscommissie, bijvoorbeeld tijdens renovaties.

Bewonerscommissies kunnen bij Hestia terecht voor:
– Ondersteuning bij het oplossen van vragen en klachten
– FinanciŽle ondersteuning
– Administratieve/ secretariŽle hulp bij het organiseren van activiteiten
– Scholing en informatie