Veel gestelde vragen

Onderwerpen


> Waar kan ik met klachten terecht?

> Asbest
> Erfscheidingen
> Huurachterstand en incasso
> Huurtoeslag
> Huur opzeggen
> Medebewoning/medehuurder of samenwoner?
> Zelf Aangebrachte Veranderingen
> Onderverhuur
> Overlast
> Urgentie
> Woningruil
> Woonwaarderingsstelsel- puntentelling

 

Andere vragen 

Naast huur moet ik servicekosten betalen. Waarvoor is dat?
Servicekosten komen boven op de netto huur en verschillen per complex. In die servicekosten zitten bijvoorbeeld de energiekosten van gemeenschappelijke ruimtes in flatgebouwen. Maar ook de kosten van een huismeester, alarmeringssysteem, onderhoud en schoonmaakkosten. In principe worden alle kosten van een jaar bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal maanden en aantal huurders van het betreffende complex.


 

Wat betekent kale huur?
Dat is de huur, exclusief de stook- en servicekosten


 

Mijn portiek is erg vies en iedere avond hangen er jongeren in rond. Ik vind dat niet prettig, kan Portaal iets doen?
Portaal vindt het belangrijk om samen met huurders te zorgen voor een schone en veilige woonomgeving. Het schoonmaken van een portiek kunnen huurders prima zelf. Bij de veiligheid van je omgeving helpt Portaal graag. Er zijn Portaal buurtbeheerders die precies weten wat er allemaal speelt in jouw wijk. Neem contact op met het regiokantoor van Portaal als je iets wilt melden of er iets in jouw buurt veranderd moet worden.
Je kan Portaal mailen, bellen via het gratis telefoonnummer 0800-PORTAAL (0800-7678225) of een brief sturen. Uiteraard kan je ook langsgaan op een van de kantoren en je vraag persoonlijk stellen aan een van de medewerkers.


 

Wie is aansprakelijk voor de oplevering van een woning als een alleenwonende huurder overlijdt?
De erfgenamen van de overleden huurder zijn in dat geval aansprakelijk voor de oplevering van de huurwoning en dus ook voor eventuele herstelkosten die daar uit voortvloeien. Als er geen erfgenamen zijn komen de herstelkosten voor de verhuurder.


 

 

Mijn vraag staat er niet tussen…
Bewonersvereniging Hestia heeft een eigen kantoor. Je kan ons bellen, schrijven, mailen of op afspraak bezoeken.
Van Randwijcklaan 33
3814 AB AMERSFOORT
Telefoon: 033 – 470 10 49
E-mail: info@bvhestia.nl
Openingstijden kantoor: maandag en donderdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Als je vragen hebt aan Portaal, dan kan je natuurlijk altijd contact met hen opnemen. Een aantal vragen wordt echter vaak aan Portaal gesteld. Kijk op de website van Portaal voor veelgestelde vragen van klanten en antwoorden van Portaal. Wie weet staat ook uw vraag hiertussen.