Zonnepanelen op eengezinswoningen- hoe staat het er mee?

Besparen op energiekosten bij eengezinswoningen

Aan het einde van dit jaar start Portaal met het grootschalig aanbieden van zonnepanelen aan individuele huurders. Portaal noemt dat ‘Zonnig Portaal’ en start in de regio Eemland en gaat wijk voor wijk aan de slag. Portaal koopt de zonnepanelen en de huurder betaalt een maandelijkse bijdrage, die de helft is van de verwachte besparing voor een gemiddeld huishouden per paneel per maand. Alle opbrengsten van de panelen zijn voor de huurder, zodat hij duurzaam en betaalbaar kan wonen.

Hoe werkt het?

Huurders die in aanmerking komen ontvangen met de post een aanbod van de zonnepanelenleverancier. Deze beoordeelt of uw woning geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen en rekent voor u uit welke besparing u kunt verwachten.

Kom ik aan de beurt?

Portaal wil dat al haar huurders betaalbaar en duurzaam kunnen wonen. Toch krijgt niet iedereen een aanbieding voor zonnepanelen, bijvoorbeeld omdat sommige woningen niet gunstig liggen voor de zon, of omdat er bijvoorbeeld onderhoud aan het dak gepland staat. Ook kan het zijn dat zonnepanelen worden aangeboden in andere onderhouds- of renovatieprojecten, zoals bijvoorbeeld met het project Jouw Thuis. Daarnaast kunnen de vakmannen van de leverancier niet overal tegelijk zijn, wat betekent dat Portaal iedere maand een paar honderd huurders een aanbieding stuurt. Op die manier krijgen zo’n 7.000 huurders van een eengezinswoning van Portaal een aanbieding tussen 2019 en 2021.

Wat levert het op?

U gaat met zonnepanelen eigen stroom opwekken, die u zelf kunt gebruiken. Hierdoor hoeft u minder stroom bij uw elektriciteitsleverancier af te nemen en heeft u maandelijks een lagere elektriciteitsrekening. Op deze manier bespaart u en houdt u onderaan de streep geld over. Op basis van 8 zonnepanelen levert het u een gemiddelde besparing van 210 euro per jaar op.

 

Voor informatie en advies ga naar : https://www.zonnigportaal.nl/