1 november 2018

Cliënten Humanitas DMH vieren opening nieuwe
woonlocatie in voormalig kantoorpand Portaal

‘Een eigen huis, een plek onder de zon’. Een beter nummer had de band Kansloos niet kunnen kiezen voor de opening van het woongebouw aan de Hooglandsweg-Noord in Amersfoort. Waar eerst medewerkers van woningcorporatie Portaal werkten, wonen nu cliënten van Humanitas DMH.

Het zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen ondersteuning bij wonen, dagbesteding of vrijetijdsinvulling. In het gebouw is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Het pand dat twee jaar geleden nog kantoor was, herbergt nu 21 sociale-huurappartementen. Het ontwerp is van agNOVA architecten. Daarnaast is het voormalige ketelhuis omgetoverd tot ‘het enige sociale-huur-penthouse’ van Amersfoort. Ook dat wordt bewoond door een cliënt van Humanitas DMH.

Heel mooi gelukt

Op donderdag 1 november 2018 was de officiële opening in het bijzijn van de wethouder van Wonen, Menno Tigelaar. Hij sprak zijn waardering uit voor de transformatie die het pand heeft ondergaan. “Het is een grote opgave in Amersfoort om iedereen te huisvesten. Hier is dat heel mooi gelukt,” aldus de wethouder die aangaf graag een keer met de bewoners samen te eten. Dat aanbod werd met gejuich ontvangen in het met kleurrijke ballonnen versierde gebouw.

‘Dit past beter’

Regiomanager Dorine Lommen van Portaal haalde herinneringen op aan de tijd dat zij in het pand werkte. “Wat een verschil! De kenmerkende trap herken ik nog en het dakterras natuurlijk ook. Het gebouw lijkt gemaakt te zijn voor wonen. De vorm past veel beter bij de huidige bestemming. Makkelijk bereikbaar voor iedereen en ook lekker dicht bij de stad.” Ze wenste de nieuwe bewoners heel veel woonplezier toe.

Trots

Frank Wolterink, bestuurder van Humanitas DMH zag het leeggekomen pand een tijdje terug en dacht: hier is echt iets moois van te maken. “Ik ben er heel trots op dat dit samen met Portaal, bouwbedrijf Plegt-Vos en agNOVA architecten is gelukt. Ik hoop dat het de bewoners echt het gevoel mag geven: ‘wow, wat mooi dat ik hier mag wonen’. Goed wonen is zo belangrijk voor je geluk. En wat ik ook heel mooi vind is dat elke bewoner het appartement kon krijgen dat hij of zij het liefst wilde.”

Hartverwarmend

De verbouwing is uitgevoerd door bouwbedrijf Plegt-Vos. Bedrijfsleider Floris Wijnberg: “Het is hartverwarmend om te zien hoe positief en enthousiast de bewoners en toekomstige gebruikers van het pand al vanaf het eerste moment zijn geweest. Wij zijn dan ook enorm blij dat wij op deze wijze een bijdrage hebben mogen leveren aan hun woon-, werk- en leefplezier.”

Polonaise

En plezier hadden de bewoners tijdens de opening. Diversen van hen traden als gastzanger op bij de band Kansloos, die moeiteloos de ene na de andere Nederlandstalige meezinger produceerde. De polonaise kon dan ook niet uitblijven.

Wat hieraan vooraf ging

Gepubliceerd Op: donderdag, 6 december, 2018Views: 108

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!