Bewonersgroepen

Actief in je eigen buurt
In 2013
heeft Hestia mensen gevraagd óf en hóe ze bereid zijn energie te steken in het verbeteren van de eigen woonomgeving en bevorderen van contacten onderling. Hieruit bleek dat veel mensen wat willen doen, maar niet direct het voortouw willen nemen. Veel mensen hebben ook ideeën maar weten niet waar te beginnen.

Hestia wil daarom in de komende jaren bewonersgroepen helpen bij het tot stand komen van activiteiten bedoeld voor het bevorderen van buur(t)contacten en/of verbetering van de leefomgeving rondom een complex.

Wat biedt Hestia?
Allereerst hebben we budget vrijgemaakt. Een groep bewoners kan Hestia vragen bij te dragen aan de kosten van een activiteit.

Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de pagina’s:
> financiering bewonerscommissies
> financiering bewonersgroepen

Meer organisaties bieden financiele en praktische ondersteuning aan actieve bewoners. Onderstaande links zijn misschien inspirerend en/of behulpzaam:

> Oranjefonds
> Burendag
> Groen Dichterbij
> Postcodeloterij
Ook Portaal en de gemeente hebben soms middelen.

Aan de slag!
Heb je zelf een idee, maar stokt het bij de uitvoering? Neem contact op met Hestia via info@bvhestia.nl. Vertel wat je bedacht hebt, wat je al gedaan hebt en waar je hulp bij nodig hebt. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te geven.