Huuraanpassing in onzekere tijden

De coronamaatregelen geven veel onzekerheid.

De gezamenlijke huurderbelangenverenigingen (HBV’s) van Portaal hebben Portaal daarom opgeroepen om de huuraanpassing 2020 uit te stellen. 

Vooralsnog wil Portaal niet ingaan op ons verzoek en zet de geplande huuraanpassing door.

De gezamenlijke HBV’s kijken nog of er ruimte is voor gesprek met Portaal hierover.

Duizend bossen bloemen

Medewerkers van woningcorporatie Portaal hebben vandaag bloemen gebracht naar oudere huurders. Op deze manier hopen we wat vrolijkheid in huis te brengen tijdens de coronacrisis.

Bij tientallen woongebouwen voor senioren in Amersfoort en Soest zijn in totaal duizend bossen gerbera’s bezorgd. Dat leidde tot vele mooie reacties: ter plekke, op veilige afstand van elkaar, maar ook belden diverse bewoners om te zeggen hoe blij ze met dit gebaar zijn. Sommigen waren tot tranen geroerd.

Leidt corona tot betalingsproblemen?

De coronacrisis heeft invloed op het persoonlijke leven van iedereen. Voor sommige mensen heeft de crisis ook een aantoonbaar financieel gevolg.
Komt u in de problemen met het betalen van uw huur? of ziet u problemen aankomen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Portaal.

Nibud heeft ook een speciale Geldkrant uitgegeven ‘Minder inkomen’. Deze kunt u gratis downloaden.

Zin in een praatje? bel Portaal

De wereld ziet er anders uit nu met de coronacrisis. Misschien krijgt u geen bezoek meer of kunt u niet meer naar uw buurthuis om een kopje koffie te drinken. En misschien heeft u wel behoefte om even te praten, gewoon, over nu, over vroeger of zomaar over zaken die u bezighouden.

Portaal is er voor u. Als u zin heeft om een kwartiertje te kletsen, bel dan 088 – 767 82 25. Dit is hetzelfde nummer dat u belt als u een vraag heeft over uw woning.

Sloop kantoor kondigt komst sociale huurwoningen aan

De sloop van het pand aan de Puntenburgerlaan 91 in Amersfoort is in volle gang. Het kantoor gaat plaatsmaken voor 53 sociale huurappartementen van woningcorporatie Portaal. De sloop en nieuwbouw wordt uitgevoerd door Trebbe.

Vlak bij het oude centrum, Eemplein en station bouwt woningcorporatie Portaal 53 compacte stadsappartementen.
Als het weer geen roet in het eten gooit begint Trebbe in april met de bouw van het nieuwe appartementengebouw. De oplevering is een jaar daarna gepland, rond de zomer van 2021.

Foto: Fred Oosterhuis Photography

Huur- en inkomensgrenzen in 2020 verruimd

De huur- en inkomensgrenzen voor 2020 zijn bekend. De overheid stelt deze grenzen jaarlijks vast. U krijgt hier mee te maken wanneer u een woning bij Portaal gaat huren.

De huurgrens bepaalt of een woning in de sociale huur of vrije sector valt. Per 1 januari 2020 is de huurgrens 737,14 euro.

Dit betekent voor u dat u voor woningen met een huur lager dan 737,14 euro huurtoeslag kunt krijgen. Dit hangt ook af van hoeveel u verdient. Meer informatie hierover vindt u op de site van Portaal op de pagina Inkomensgrenzen.

Inkomensondersteuning

Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat vorig jaar bijna één op de vijf huishoudens de huur niet altijd op tijd kon betalen. Éen op de tien huurtoeslaggerechtigden vraagt de toeslag niet aan.

Wordt het voor u ook steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen? Hestia zet op een rijtje wat u kunt doen.

Als u problemen ziet aankomen, wacht niet, kom in actie. 

« Oude Toevoegingen