Amersfoort, 24 juli 2017

22 Appartementen voor cliënten Humanitas DMH

Woningen in voormalig kantoorpand Portaal

 

Het voormalig kantoorpand van woningcorporatie Portaal aan de Hooglandseweg-Noord 151 in Amersfoort wordt omgebouwd tot woonruimte. Er komen 22 sociale-huurappartementen in.

Humanitas DMH

In de appartementen gaan cliënten van Humanitas DMH wonen. Het zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen ondersteuning bij wonen, dagbesteding of vrijetijdsinvulling. In het gebouw zal 24 uur per dag begeleiding aanwezig zijn. Anja de Jong, manager regio Amersfoort van Humanitas DMH: “We zijn blij met deze prachtige appartementen aan de rand van het centrum van Amersfoort. Onze cliënten kunnen niet wachten tot de verhuizing volgend jaar zomer.”

Informatie voor buurtbewoners

Buurtbewoners konden op donderdag 20 juli tijdens een bijeenkomst meer informatie krijgen en vragen stellen over de transformatie van het kantoorpand naar woonruimte. Een aantal van hen heeft aangegeven graag mee te praten en denken tijdens de voorbereiding en uitvoering van de verbouwing. In september staat nog een soortgelijke informatiebijeenkomst gepland voor buurtbewoners die nu met vakantie zijn. 

Circulaire transformatie

De vergunning voor de verbouwing is inmiddels bij de gemeente aangevraagd. Als die procedure tijdig is afgerond, start aannemer Plegt Vos West BV in december met de verbouwing. Het ontwerp is van agNOVA architecten.

Bij de verbouwing willen we zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Deze ‘circulaire transformatie’ gaat verspilling van bruikbaar materiaal tegen en is goed voor het milieu. Het is een van de manieren waarop Portaal werk maakt van duurzaamheid. Deze werkwijze sluit naadloos aan bij Humanitas DMH, waar aandacht voor duurzaamheid ook een belangrijk onderwerp is.

Bijdrage aan oplossen tekort huurwoningen

Amersfoort kent momenteel een groot tekort aan sociale huurwoningen. Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren uit te breiden. Met nieuwbouw – zoals 80 betaalbare appartementen op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Keerkring – maar ook met dit soort transformaties. Wethouder Fleur Imming van Wonen is verheugd met de ontwikkeling. “Nu de corporaties Portaal en de Alliantie ‘samenwonen’ in één kantoorpand, biedt de voormalige kantoorlocatie van Portaal een prachtige plek om te wonen. Dicht bij de binnenstad, op een mooie plek in Amersfoort. Ik ben blij dat hiermee woningen beschikbaar komen voor mensen die via Humanitas DMH heel hard een woning nodig hebben. Dit initiatief sluit goed aan bij alle inzet die in Amersfoort wordt gepleegd om voor verschillende groepen woningzoekenden betaalbare woningen te realiseren.”

Gepubliceerd Op: dinsdag, 15 augustus, 2017Views: 24

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!